• august 22, 2020
  • clesntyplevnei
  • 0

Ecografie Doppler vascular carotide (Examen complet de evaluare carotidiana)

Pret: 300 ron

  • Ecografie Doppler artere carotide si vertebrale extracranian;
  • interpretarea si diagnosticarea ecografiei;
  • Raport ecografic scris.

*Ecografia Doppler de artere carotide este indicata pentru depistarea aterosclerozei la nivelul arterelor carotide si de asemenena la masurarea grosimii intime medie care ne permite aprecierea prezentei bolii cardiovasculare la nivelul arterelor coronare si vaselor periferice ale membrelor inferioare. De asemenea, acest tip de ecografie este recomandata persoanelor care au hipertensiune, colesterol ridicat, dureri de cap, etc.

*Carotidele au doua zone sensibile, de fiecare parte a gatului; sinusul carotidian, care intervine in reglarea tensiunii arteriale, si corpusculul carotidian, sau glomusul carotidian, care joaca un rol important in reglarea saturarii in oxigen a sangelui si in functionarea respiratiei. Intreruperea tranzitorie a circulatiei intr-o artera carotida poate provoca un accident ischemic tranzitoriu (AIT). Ocluzia uneia dintre aceste artere poate antrena un accident vascular cerebral (AVC).

*Arterele sunt vase sanguine care conduc sangele de la inima la organe si tesuturi. Acestea sunt tuburi flexibile, cu pereti grosi, iar diametrul acestora se micsoreaza pe masura ce se indeparteaza de inima si se subdivid – ansamblu ce constituie arborele arterial.

Ecografia Doppler de carotide nu implica niciun risc pentru pacient, este neinvaziva, poate fi repetata ori de cate ori este necesar,poate fi efectuata oricand in timpul zilei si nu necesita o pregatire speciala.

* Ecografia este realizata de Dr. Ichim Vlad- Medic specialist Chirurgie Vasculara- Competenta ultrasonografie;

Programare online

    Doresc o programare pentru (obligatoriu)

    Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.