office@eurosanity.ro 0731.323.322 Calea Plevnei, nr 44, sector 1 - Bucuresti
Eurosanity

Eurosanity

Centru medical Bucuresti

Cardiologie

Home > Specialitati > Cardiologie

Medici specialisti

Oferte speciale

Specialitatea Cardiologie

Se ocupă de tulburările inimii, precum și cu unele părți ale sistemului circulator. Include diagnosticul medical și tratamentul defectelor cardiace congenitale, boli coronariene, insuficiență cardiacă, boli cardiace valvulare și electrofiziologie.

Sistemul circulator, numit și sistemul cardiovascular, este un sistem de organe care permite sângelui să circule și să transporte nutrienți, oxigen, dioxid de carbon, hormoni și celule sanguine către și dinspre celulele din corp pentru a oferi hrănire și ajutor în combaterea bolilor, stabilizează temperatura și pH-ul și menține homeostazia.

De asemenea, sistemul cardiovascular colectează deșeuri metabolice din celule, cum ar fi dioxidul de carbon sau ureea, care sunt trimise în plămâni, ficat și rinichi.

Deși sistemul cardiovascular este indisolubil legat de sânge, cardiologia este relativ lipsită de hematologie și de bolile sale. Unele excepții evidente care afectează funcția inimii ar fi testele de sânge (tulburări de electroliți, troponine), scăderea capacității de transport a oxigenului (anemie, șoc hipovolemic) și coagulopatii.

Factorii de risc cardiovascular:
Corespund unei condiții /stil de viață corelat cu o incidență crescută a bolilor cardiovasculare.

  • sex – riscul cardiovascular crește la bărbații de la vârsta de 50 de ani și la femei la 60 de ani;
  • ereditar, fumatul, dislipidemia, diabet, tensiunea arteriala, obezitate, sedentarism, stres cronic.

Acesti factori de risc trebuie supravegheati si controlati in functie de aparitia si evolutia lor in viata noastra, precum si predispozitia si influnetele / efectele asupra corpului.

Tarife si oferta Cardiologie

Consultatie Cardiologie120 RON
Ecografie cord250 RON
EKG50 RON
Control80 RON

Programare online

    Doresc o programare pentru (obligatoriu)

    Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.