office@eurosanity.ro 0731.323.322 Calea Plevnei, nr 44, sector 1 - Bucuresti
Eurosanity

Eurosanity

Centru medical Bucuresti

ORL

Medici specialisti

Oferte speciale

Specialitatea ORL

Otorinolaringologia se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul afectiunilor de la nivelul nasului, gatului si urechilor.

Cele mai frecvente cauze de prezentare la medic sunt scaderea auzului, obstructia nazala, durerea de cap si tulburarile de echilibru.

Consultul ORL reprezinta in mare parte examinarea nasului, gatului si urechilor cu instrumentar specific si cuprinde rinoscopia anterioara, bucofaringoscopia, laringoscopia indirecta.

In cazul scaderii auzului se efectueaza un test de auz numit audiograma, iar pentru ameteli si tulburari de echilibru se efectueaza si probe vestibulare.

Consultatia ORL nu implica durere!

Simptome/semne patologice ale afectiunilor ORL(nas, gat, urechi):

Obstructia Nazala /Congestia nazală reprezinta blocarea foselor nazale si apare frecvent in cazul racelilor sau rinitelor. Deasemenea poate aparea si in cazul unor patologii mai grave precum diverse formatiuni tumorale benigne sau maligne la nivelul foselor nazale sau rinofaringelui.
Deviatia septului nazal: este o tulburare fizică a nasului, care implică o deplasare a septului nazal. sunt frecvente, afectând 80% dintre oameni, la unii fără știrea lor.

Sinuzita: (rinosinuzită) reprezinta inflamația mucoasei care aliniază sinusurile cu simptomele -mucusul nazal gros, un nas înfundat și dureri faciale,precum si febră, dureri de cap, senzație de miros slab, dureri în gât și tuse. Tusea este adesea mai suparatoare noapte. Este definit ca sinuzită acută dacă simptomatologia durează mai puțin de 4 săptămâni și ca sinuzită cronică dacă durează mai mult de 12 săptămâni.

Rinita alergica: este caracterizata de nas infundat, secretii nazale apoase, senzatie de mancarime la nivelul nasului, stranut frecvent.

Epistaxis: sângerările din nas

Disfonia (raguseala): reprezinta modificarea tonalitatii si timbrului vocal al fiecarui individ in parte
Aceasta poate aparea de cele mai multe ori in cursul unei raceli. Este important ca pacientul sa se prezinte la medicul ORL in cazul oricarei raguseli ce dureaza mai mult de 3 saptamani. Alte cauze de disfonie sunt reprezentate de paralizia unei corzi vocale, papilomatoza laringiana, noduli sau polipi vocali, formatiuni tumorale maligne la nivelul laringelui.

Scaderea auzului: cel mai des se intampla atunci cand se strange ceara la nivelul conductului auditiv extern formand un obstacol in transmiterea sunetului, deasemenea in cazul racelilor urechea medie poate suferi datorita aerisirii necorespunzatoare si in spatele timpanului se poate acumula lichid clar ca o apa (otita seroasa) sau puroi (otita medie acuta purulenta) cu senzatia de scadere a auzului. O scadere a auzului poate fi observata si in afectarea nervului auditiv care poate fi lenta sau brusc instalata. Oricare ar fi cazul se recomanda prezentarea la medicu in maxim 3 zile de la debutul hipoacuziei.

Tarife si oferta ORL

Consultatie120 RON
Control50 RON
Testare auditiva100 RON
Extractie dop de ceara130 RON
Aerosoli50 RON / sedinta
Testare vestibulara150 RON
Repozitionare vestibulara70 RON
Audiometrie100 RON

Programare online

    Doresc o programare pentru (obligatoriu)

    Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.