office@eurosanity.ro 0731.323.322 Calea Plevnei, nr 44, sector 1 - Bucuresti
Eurosanity

Eurosanity

Centru medical Bucuresti

Obstetrica-Ginecologie

Home > Specialitati > Obstetrica-Ginecologie

Medici specialisti

 • Dr. Niculescu Nicolae

  Medic primar Obstetrica-Ginecologie, supraspecializare chirurgie oncologica, competente...
 • Dr. Irina-Ioana Hanganu

  Medic primar obstetrica-ginecologie Dr. Irina-Ioana Hanganu Medic specialist obstetrica-ginecologie Specialitate...

Oferte speciale

Specialitatea Obstetrica-Ginecologie

Aparatul genital al femeii se afla in abdomen inferior (Pelvis) si este alcătuit din 2 glande sexuale (ovare) și următoarele organe: 2 trompe, uter, vagin, vulvă. Toate acestea sunt localizate în partea inferioară a abdomenului.

Trompele se deschid în uter, care are un perete gros și musculos, căptușit cu o mucoasă. Acesta se continuă cu vaginul, care se deschide la exterior prin vulvă. Organele sexuale exterioare ale unei femei sunt clitorisul și deschiderea vaginului.

Afecțiunea inflamatorie pelviană reprezintă o infecție a uterului, a trompelor uterine și, posibil, a ovarelor (boala inflamatorie pelviană).

Patologie din sfera Obstetrica-Ginecologie:

Anexita: sau boala inflamatorie pelviană este o afecțiune datorată unui proces infecțios la nivelul trompelor uterine și ovarelor (salpingoovarită) frecventă la persoana tânără, uneori cu consecințe grave: sarcini extrauterine/ infertilitate.

Flora vaginală variază în funcție de pH-ul și concentrația de estrogeni a mucoasei vaginale, aflate în strânsă corelație cu vârsta, astfel:

 • prepubertar și postmenopauză floră este dominată de stafilococcus spp. și corynebacterium spp. ;
 • la femeile active sexual flora microbiană se modifică, fiind alcătuită din Enterobacteriaceae, streptococcus spp, stafilococcus spp, bacterii anaerobe.

Boala infecțioasă: cunoscută și sub numele de boală transmisibilă, este boala care rezultă dintr-o infecție. Infecțiile sunt cauzate de agenți infecțioși (agenți patogeni), inclusiv: Virusi si agenti conexi, Bacterii si Ciuperci, Paraziti, viermi sau helminti.

Sindromul ovarelor polichistice: sau anovulație hiperandrogenică (AH), sau sindromul Stein–Leventhal, este un set de simptome datorite unui inechilibru de hormoni la femei.
Simptomele: cicluri menstruale iregulare sau inexistente, cicluri abundante, exces de păr pe corp și pe față, acnee, durere în zona pelvică, greutăți în a rămâne insărcinată, și pete de piele groasă, mai închisă la culoare, catifelată. Afecțiunile asociate sunt: diabet tip II, obezitate, apnee obstructivă de somn, boală de inimă, tulburări de dispoziție, și cancer endometrial.

Menopauza = perioada critică: reprezintă acea perioadă atunci când ciclurile menstruale se opresc și nu mai poate avea copii. Se spune că a apărut atunci când o femeie nu a mai prezentat menstruație de un timp apare de obicei între vârsta de 45 și 55 de ani.

Infertilitatea/sterilitatea: este incapacitatea unei persoane de înmulțire pe cale sexuală. se întâlnește la ambele sexe și poate fi de două tipuri:

 • sterilitate primară: se referă la acele cupluri care nu au avut sarcini în antecedente;
 • sterilitate secundară: se referă la acele cupluri care au conceput măcar o data un copil, dar nu pot concepe ulterior.

Cancerul de col uterin: este un neoplasm malign al colului uterin sau cervixului. Se poate manifesta prin sângerare vaginală, dar simptomele sunt de multe ori absente până când cancerul e deja într-un stadiu avansat. Tratamentul constă în intervenție chirurgicală în stadiile incipiente și chimioterapie împreună cu radioterapie în stadiile avansate ale bolii.

Cancerul endometrial: reprezintă un tip de cancer ce apare la nivelul endometrului,

Tarife Obstetrica-Ginecologie

Consultatie Ginecologie – Obstetrica200 RON
Control / Interpretare analize100 RON
Colposcopie video-asistata (momentan indisponibil)250 RON
Ecografie mamara bilaterala (san)195 RON
Ecografie transvaginala200 RON
Ecografie de sarcina trim.I 4-6 saptamani200 RON
Ecografie de sarcina trim.II 7-12 saptamani200 RON

Programare online

  Doresc o programare pentru (obligatoriu)

  Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.