office@eurosanity.ro 0731.323.322 Calea Plevnei, nr 44, sector 1 - Bucuresti
Eurosanity

Eurosanity

Centru medical Bucuresti

Endocrinologie

Home > Specialitati > Endocrinologie

Medici specialisti

Oferte speciale

Specialitatea Endocrinologie

Se refera la morfologia și funcția glandelor cu secreție internă (glande endocrine) și hormoni.

Endocrina este numele unei glande hormonale care își eliberează produsul direct în sânge și, spre deosebire de glandele exocrine (de exemplu, saliva și glandele de sebum), nu are canal de execuție.

Glandele endocrine: sunt glandele sistemului endocrin care își secretă produsele, hormonii, direct în spațiile interstițiale și apoi sunt absorbite în sânge. Glandele majore ale sistemului endocrin includ glanda pineală, glanda pituitară, pancreasul, ovarele, testiculele, glanda tiroidă, paratiroida, hipotalamusul și glandele suprarenale. Hipotalamusul și glanda hipofizară sunt organe neuroendocrine.

Sistemul endocrin este un sistem de mesagerie chimică, cuprinzând bucle de feedback ale hormonilor eliberați de glandele interne ale unui organism direct în sistemul circulator, reglând organele țintă îndepărtate. La om, glandele endocrine majore sunt glanda tiroidă și glandele suprarenale. Hipotalamusul este centrul de control neural al tuturor sistemelor endocrine. Studiul sistemului endocrin și a afecțiunilor acestuia este cunoscut sub numele de endocrinologie.

O serie de glande alcatuiesc axa hipotalamică-hipofizară-suprarenală. Pe lângă organele endocrine inclusiv os, rinichi, ficat, inimă și gonade, au si funcții endocrine secundare. De exemplu, rinichiul secretă hormonii endocrini, precum eritropoietina și renina. Hormonii pot consta din complexe de aminoacizi, steroizi, eicosanoide, leucotriene sau prostaglandine.

Glandele endocrine nu au conducte, sunt vasculare și au în mod obișnuit vacuole intracelulare sau granule care își depozitează hormonii. În schimb, glandele exocrine, precum glandele salivare, glandele sudoripare și glandele din tractul gastrointestinal, tind să fie mult mai puțin vasculare și au conducte sau lumen scobit.

Tarife Specialitatea Endocrinologie

Consultatie Endocrinologie / Control200 /100 RON
Ecografie mamara (san) bilaterala195 RON
Ecografie glanda tiroida – Doppler vascular150 RON
Elastografie mamara (san)200 RON

Programare online

    Doresc o programare pentru (obligatoriu)

    Datele din acest formular sunt necesare pentru a putea raspunde mesajului tau. Ele nu vor fi in nici un fel folosite ulterior, instrainate sau prelucrate si nu vor fi stocate intr-o baza de date.